søndag den 17. februar 2013

Reproduktionsdvale

Skal vi ikke snakke om min mens? Jow dét skal vi da! Vi skal lige omkring, at jeg efter de to første dage af mens normalt kan klare mig med trusseindlæg de næste par dage. Mere bløder jeg sgu ikke. Normalt altså. Efter denne her omgang fertilitetsbehandling og hormondoping har mens været meget kraftigere. Fra søndag aften til lørdag (!) har jeg været nødt til at bruge bind eller tampon (efter jeg stoppede med stikpillerne)

Jeg tænker så, at kvinder normalt bliver kønsmodne når de er en 12-13-14 år. På det tidspunkt er reproduktionsapparatet parat og hver måned siger livmoderen Er I klar guys! Lige om lidt kommer der et befrugtet æg som vi skal have fat i og som skal sætte sig fast. Yay! Go team!

Efter et par år er livmoderen måske knap så entutiastisk men har dog stadig håbet i behold og prøver at holde humøret oppe: Det kan godt være, vi ikke har været heldige de sidste par gange, men denne her gang tror jeg på det! Så hold jer klar! Det er nu det sker!

Når kvinden så er i 30'erne og tænker, at kroppen måske kunne bruges til noget andet og mere end bare at transportere hendes hoved omkring - måske kunne den bruges til at få et par børn endda - så er reproduktionsapparatet TRÆT! Det har heppet og hujet og håbet i ÅREVIS uden der er sket en skid, so why bother bare fordi det er den tid på måneden?

Jeg tænker, om det kan være sådan noget der sker med moderne kvinder der gerne lige vil nå lidt forskellige ting og blive klar, før de begynder at reproducere sig selv, at deres reproduktionssystem måske går lidt i dvale med tiden. Der kan jo ske underlige ting med kroppen, hvis man venter med at få børn - feks er der større risiko for at udvikle visse former for brystkræft, hvis man først får børn sent. Så hvorfor ikke også reproduktionsdvale?

Ovenstående er helt og aldeles min egen teori og jeg har intet belæg for den, men jeg kan da godt håbe på, at der kunne være noget om den og at mit ændrede mens-mønster måske var et udtryk for, at reproduktionsanlægget lige blev kickstartet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar