mandag den 4. februar 2013

Hjemmelavet sukkerfri Nutella

I jagten på et slankt og ungdommeligt ydre forsøgte jeg i lørdags at opdrive Chiafrø (hvordan kan man ikke forsøge at opdrive chiafrø, efter at have læst hvad Anette Kristine Poulsen skriver om dem på Beautyspace.dk?!) og Cavalier hasselnøddepålæg. Jeg var lidt overrasket over, hvor meget Chiafrøene kostede (men ok, det var mindre end de fleste anti-rynkecremer) og Cavalier'en var udsolgt alle steder

Når det er vigtigt for mig at have Cavalier'en i huset, så er det fordi den smager virkelig godt og ikke mindst på stenalderbrød i stedet for slik og kager.

I Urtehuset på Gl Kongevej foreslog de, at jeg jo kunne lave min egen choco-hazelnut spread og evt søde den med dadler. Det var overhovedet ikke faldet mig ind, at det nemmeste (hvis man nu er meget stor tilhænger af sukkerfri nutella) måske i virkeligheden bare er at lave det selv, frem for at skulle være afhængig af alle mulige og umulige indkøbere hos supermarkeder og i helsebutikker.

Jeg læste lidt forskellige opskrifter på nettet på sugar free chocolate hazelnut spread, bla denne som jeg har modificeret lidt.

Jeg tog 200 g hasselnødder og ristede i ovnen til jeg kunne pille skallerne af. Herefter blendede jeg nødderne i en kaffekværn helt fint. Hasselnøddemelet blev blandet med 4-5 tsk fulde usødet kakaopulver, et par tsk fulde vanilie, lidt fint salt. Jeg puttede meget lidt i ad gangen og smagte til jævnligt. Jeg sødede med flydende hermesetas. For at få den rette konsistens hældte jeg noget valnøddeolie jeg havde i skabet i (måske 2 spske - måske lidt mere) og fulgte op med solsikkeolie.

Der var tre ting jeg blev lidt overrasket over i processen: 1. hvor meget olie der faktisk skulle i for at få den rette konsistens 2. hvor vigtigt det var, at der kom salt i 3. hvor GODT det smagte.

Jeg har sat min hjemmelavede nutella i køleskabet og har ikke tænkt mig at spekulere så meget over holdbarhed - regner med, at det er spist laaaang tid før det holder op med at holde sig!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar