fredag den 8. februar 2013

Don Ø's havregrynskugler

...eller: Spelten er ved at tage overhånd.

Det startede med, at jeg skulle have en veninde og hendes datter på besøg (og min kæreste flygtede til sine forældre) i går aftes, og jeg havde tænkt mig at lave panerede (bare i rugmel) rødspætte fileter med svampebygotto. Til dessert ville jeg lave havregrynspeanutbutterkugler (når man har lavet stenalderbrød og hjemmelavet nutella, har man stort set alle de ting der skal i)

Desværre var min venindes datter blevet syg, så det endte med, at jeg bare skulle være helt alene hjemme.

Jeg besluttede mig for at lave fisken alligevel (fisk er jo trods alt bedst når den er frisk) og så kunne min kæreste og jeg få de restende med på madpakken i morgen. Men det var som om jeg ikke rigtig gad nosse mig sammen til at stege de der fisk. I stedet kom jeg til at lave de der havregrynspeanutbutterkugler:

Det er nærmest så speltet som det overhovedet kan være!

1 cup havregryn
1/4 cup hørfrø
1/4 cup hakkede mandler
2 spiseskefulde chia frø
1 1/2 spiseskefulde usødet kakaopulver
et drys kanel
et drys salt
1/4 cup + 2 spiseskefulde creamy peanut butter
1/4 cup + 1 spiseskefuld honning
1/4 theske vanilje ekstrakt
2 spiseskefulde hakket mørk chokolade
finthakket mandel blandet med usødet kakaopulver

Alt frem til peanutbutter blandes i en skål. Peanutbutteren smeltes (varmes godt op) og blandes med honning (måske kunne man godt nøjes lidt mindre end i denne opskrift) og vanilje. Når det er kølet lidt, blandes det klistrede med det tørre og den mørke chokolade blandes i.

Jeg lavede mandelmel og blandede med kakaopulver. Mens havregrynsblandingen stadig var lun, var det let at lave kugler og rulle dem i mandel-kakao-melet. 

Jeg er desværre ikke helt 100% sikker på, at de er slankende. Hvis de skulle være 100% slankende, skulle der nok have været noget andet end havregryn og honning i. Men hvis man nu er på speltvognen, så er de sikkert ok

Ingen kommentarer:

Send en kommentar